Ilmojen viiletessä sitä väkisin alkaa miettimään itsensä ja puolinakun hurttansa pukeutumista. Minulla itselläni ei ole takin takkia, koiralla sentään kaksi. Mielessä kiiluu tällä hetkellä joku suhteellisen lämmin ja sadetta pitävä loimi, joka kaikenlisäksi näyttäisi inhimilliseltä, mahdotontako? Ei, mutta pirun kallista. Kengätkin pitäisi jostain kaivaa. Tähän tehtävään käy Tarjoustalo-Prisma-Cittari-akselilta löytyvät max.40€ lenkkarit. Tässähän alkaa kuulostamaan ihan jonkin sortin urheilijalta tai lenkkeilijältä... Vaikka totuudessa tässä ollaan pyöreä kotisohvalla viihtyvä mato, joka olosuhteiden pakottamana joutuu lähtemään ulos sateessakin.

Hurtallani---> Mikki nimisellä lyhytkarvaisella mäyräkoiralla maastonakilla on 2 takkia. Molemmat ovat Hurtta Collectionin, ja ovat osoittautuneet käytössä kestäväksi ja käytännölliseksi. Toinen on fleecevuorella varustettu sadetta pitävä mantteli ja toinen ihan perus kurapuku. blo-normal.jpg

 

Listasin kaikki säät, joissa Mikki tarvitsee lisälämmikettä, ja niitä on tässä

  • Kylmä syyskeli, jolloin saattaa olla jo huurtunut maa- Tähän olisi tarkoituksena hankkia joku kenties villainen mantteli, sillä tuo fleecesadetakki voi olla liian tukala.
  • Sataa, mutta ei ole kovin kylmä- 2. kuvan kurapuku käy tähän
  • Sataa talvella- 1. kuvan mantteli
  • Jäätävä talvipakkanen- Täytyy hankkia toppatakki.

​Olen kokemuksesta tykännyt tuosta Hurtta Collectionista(josta myös kuvat on), mutta täytyy katsella muitakin malleja ja merkkejä, aina kun ei kukkaronnyörit jousta. Mikillä on noiden lisäksi myös töppöset jotka suojaavat sen tassuja, niissä on nahkapohja, joka pitää myös terävät kivet ja tikut ulkopuolella. Niiden pukeminen on sotaa, Herra Hienohipiä kun ei tykkää että tassuun tungetaan jotain. Kaiken muun pukeminen sujuu vaivatta.

Yleisesti vielä koiran pukeutumisesta, itse inhoan kaikkia Sweet, Pahis, Princess ym. tekstillä varustettuja t-paitoja, joilla ei ole ns. mitään merkitystä, ainoastaan ovat huvin vuoksi. Edellisiin kun vielä lisää jotain strasseja tai pääkallo/niittikamaa niin voi apua...! Meillä, kuten onneksi monella muullakin koiraa puetaan ainoastaan kylmällä/sateisella säällä.

- Sara